Description
Poznaj historię naszej Nicaragui!
Ramamesa to małe miasteczko w północnej Nicaragui, gdzie cała lokalna społeczność skupia się głównie na produkcji kawy. Plantacja z której przyjeżdżają do nas ziarna to dzieło miłości rodziny Albir. Siostry – Ana i Martha odziedziczyły pasję do kawy po ojcu, który w 1991 roku kupił plantację i z oddaniem się nią opiekował! Kilkanaście lat później siostry przejęły gospodarstwo i do dzisiaj kontynuują tradycję ojca.
Ramamesa to miejsce, gdzie ziarna dojrzewają na poziomie 1350 metrów – w pełnym słońcu, na specjalnie przygotowanej pomarańczowo-gliniastej glebie, wśród wspaniałych okoliczności natury. Nieopodal płynie krystalicznie czysta rzeka Rio Mozonte, której woda jest wykorzystywana do płukania ziaren. Kawa z tego regionu Nikaragui urzekła nas wysoką jakością, oraz wyjątkowym smakiem.
Zatem czego spodziewać się po naszej Nicaragui? Miękkiego i czystego smaku z nutą kwasowości, aromatem trawy cytrynowej i czekolady.
Reviews
There are no reviews yet.