Description
Kawa sprowadzana z Kolumbii znana jest z bogatego smaku, który jest wynikiem doskonałego klimatu, ciężkiej pracy producentów, oraz niezwykłej dbałości o jakość uprawianych ziaren. Region leży stosunkowo blisko równika, dlatego zbiory kawy odbywają się tam niemal cały rok. Bogate gleby wulkaniczne, bujny klimat i idealna wysokość sprawiają, że kawa z dzielnicy Huila jest jedną z najbardziej wykwintnych w Kolumbii.
Ziarna naszej Kolumbii sprowadzane są głównie z małych, rodzinnych gospodarstw. Większość producentów w tym regionie zbiera i przetwarza kawę we własnych mikro-młynach, a następnie dostarcza ją do fabryk. W filiżance możecie spodziewać się jasnej kwasowości i czekoladowej słodyczy z mocnym owocowym profilem. To właśnie ta owocowa nuta i brak goryczy naprawdę odróżnia tę kawę od innych. Jest bezkofeinowa, więc możecie się cieszyć jej smakiem o każdej porze dnia i nocy!
Reviews
There are no reviews yet.